Kir RoyaleScheutje Crème de Cassis

ChampagneEen van de eenvoudigste cocktails om te maken is de Kir Royale cocktail. Deze cocktail heb je binnen twee minuten klaargemaakt. Het is erg lekker om deze cocktail te drinken. De cocktail bestaat uit champagne en crème de cassis. Wanneer je wel van een glaasje champagne houdt, doe je er goed aan deze cocktail eens uit te proberen. Het is een heerlijke cocktail die zacht van smaak is. Doordat de cocktail snel klaargemaakt is, is deze cocktail een favoriet voor veel mensen.

 

Instructies

Kir Royale is erg snel klaargemaakt. Maar het is van belang dat alle ingrediënten koud zijn voordat je de cocktail gaat maken. Deze cocktail is immers het lekkerst als deze koud wordt geserveerd. Schenk als eerste een beetje crème de cassis in een champagne glas. Vervolgens kun je het glas aanvullen met champagne. Doe er eventueel een rietje bij. Maar het is normaal om deze cocktail zonder een rietje te serveren. Er kan gewoon uit het glas worden gedronken.

 

Kir Royale tips

Je moet goed bepalen hoeveel crème de cassis je in het glas doet. De crème heeft immers veel invloed op de smaak en dat vindt niet iedereen even lekker.  Wees dus niet te scheutig met het toevoegen van de crème. Het is een overheerlijke cocktail die het best tot zijn recht komt als deze koud wordt geserveerd. Zorg daarom dat de ingrediënten ruim van te voren in de koeling staan. Zo koud mogelijk is het beste.